napelemek

Mi az a napelem?

A napelem segítségével begyűjthető az elektromágneses sugárzás (napból keletkező energia), amelyet képes villamos energiává alakítani. Ezt a begyűjtött elektromos áramot tudjuk felhasználni mindennapjaink során háztartásainkban.

 

Hatalmas előnye, hogy kifogyhatatlan energiaforrást biztosít, működése semmilyen melléktermék kibocsátásával nem jár, ezért környezetkímélő. Teljesítménye függ a beesési szögtől, fény erejétől.

 

A napelem mellett szükségünk van egy inverterre is. Az inverter segít számunkra egyenfeszültségből váltakozó feszültséget konvertálni, amelyet feltudunk használni otthonunkban. Régen elképzelhetetlen volt ez mindennapjaink során használni, azonban a mai modern technológia segítségével bárki számára elérhető saját háztartási méretű kiserőmű rendszer.

 

A napelemmel megtermelt és felhasznált energia pontosan mérhető a helyszínen, áramszolgáltató által felhelyezett kétirányú mérőberendezéssel. Az elfogyasztott és betermelt energia szaldó elszámolásban történik, így azt feltudjuk használni kevésbé termékeny időszakban.

Kérdése van?

06 20/436-0480


info@fonixsolar.hu

 

Kövessen minket Facebookon!

Partnereink